Повідомлення про обробку персональних даних
Відповідно до пунктів 1 і 2 частини другої статті 8, частини другої статті 12 Закону України «Про захист персональних даних» Міністерство цифрової трансформації України (далі – Мінцифри) повідомляє про володільця, розпорядника, місцезнаходження, склад і мету збору персональних даних, що обробляються за допомогою програмних засобів вебсайту https://national-projects.thedigital.gov.ua/ (надалі – вебсайт), третіх осіб, яким передаються такі персональні дані, та права суб'єкта персональних даних.
1. Володільцем персональних даних, що обробляються за допомогою програмних засобів вебсайту (далі — персональні дані, що обробляються), є держатель цього вебсайту — Міністерство цифрової трансформації України (ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України — 43220851; місцезнаходження: 03150, м. Київ, вул. Ділова, буд. 24; номер контактного телефону: +38(044) 207-17-30).

2. Розпорядником персональних даних, що обробляються, є Державне підприємство «Дія» (ідентифікаційний код юридичної особи – 43395033, місцезнаходження: 03150, м. Київ, вул. Ділова, 24, номер контактного телефону +38(044)531-78-38).

3. Місцезнаходження персональних даних, що обробляються: дата-центр De Novo, 04136, м. Київ, вул. Північно-Сирецька, 1-3.

4. До складу персональних даних, що обробляються, включаються відомості про:
- прізвище, ім'я та по батькові;
- номер телефону;
- адресу електронної пошти.

Такі відомості передаються володільцю суб'єктом персональних даних (його представником) шляхом заповнення відповідної форми на вебсайті відповідно до визначеної мети обробки (збору) персональних даних.
Під обробкою персональних даних розуміється будь-яка дія або сукупність дій, таких як збирання, реєстрація, накопичення, зберігання, адаптування, зміна, поновлення, використання і поширення (розповсюдження, реалізація, передача), знеособлення, знищення персональних даних.

5. Метою збору персональних даних, що обробляються, є надання суб'єкту персональних даних корисної інформації щодо діяльності Міністерства цифрової трансформації, Diia Summit та інших майбутніх подій стосовно порталу та додатку «Дія», а також надання посилання на онлайн-трансляції таких подій.

6. Передача персональних даних третім особам не здійснюється. В разі здійснення такої передачі, суб'єкта персональних даних буде попередньо повідомлено додатково.

7. Персональні дані зберігатимуться Міністерством цифрової трансформації України протягом строку, необхідного для реалізації мети обробки персональних даних, якщо законодавством не визначено інший строк їх зберігання.

8. Згідно з частиною другою статті 8 Закону України «Про захист персональних даних» суб'єкт персональних даних має право:

1) знати про джерела збирання, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження або місце проживання (перебування) володільця чи розпорядника персональних даних або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом;

2) отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані;

3) на доступ до своїх персональних даних;

4) отримувати не пізніше як за 30 календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи обробляються його персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних;

5) ставити вмотивовану вимогу володільцю персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних;

6) ставити вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким володільцем та розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;

7) на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв'язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи;

8) звертатися зі скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або до суду;

9) застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних;

10) вносити застереження стосовно обмеження права на обробку своїх персональних даних під час надання згоди;

11) відкликати згоду на обробку персональних даних;

12) знати механізм автоматичної обробки персональних даних;

13) на захист від автоматизованого рішення, яке має для нього правові наслідки.